Matematik

differential regning

10. november 2013 af heeeeejjjj (Slettet)

Hej, søger hjælp til følgende opgave: 

En funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx = y/x + y

og grafen for f går gennem punktet P(−2, 4)

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt differentialligningen til at beregne f '(-2) = dy/dx med x = -2 og y = 4 . Indsæt derefter i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2013 af peter lind

Indsæt punktets koordinater i højre side  af differentialligningen. Det giver f' i punktet og dermed hældningen af tangenten


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2013 af mathon

tangentens hældning i P(-2,4):
                                                       dy/dx = 4/(-2) + 4 = -2 + 4 = 2

tangentligninging i P(-2,4):
                                                       y = (dy/dx)(-2,4) • (x - (-2)) + 4

                                                       y = 2(x + 2) + 4 …


Skriv et svar til: differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.