Matematik

fra tal til 10-tals-potens

10. november 2013 af carlvonarl (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hey. hvordan regner jeg tal om til potens?

altså, f.eks. 100.000.000 og 0,000005?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af 123434 (Slettet)

100.000.000

Du har 8 nuller.

10^8


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2013 af 123434 (Slettet)

0,5:10^5=0,000005


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2013 af mathon


                   0,000005 = 5,0·10-6


Svar #4
10. november 2013 af carlvonarl (Slettet)

okay tak, er der evt en formel eller fremgangsmåde til det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. november 2013 af mathon

alle reelle tal kan skrives
 på formen
                           t = a · 10n      hvor     1 ≤ a < 10    og n er hel

                           0,0000000387 = 3,87·10-8

                           38700000 = 3,87·107

                           38,7 = 3,87·101

                           3,87% = 3,87·10-2


                                
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. november 2013 af SuneChr

# 0
En decimalbrøk  T  kan skrives som et tal t og et tal n  for hvilke
T  =  t·10n  hvor  1 ≤ t < 10   og  n = {- 2 , -1 , 0 , 1 , 2 , ...}
Man siger da, at kommaet står på den principale plads, og kommaet
i decimalbrøken er flyttet et antal pladser til venstre eller højre, efter
som n resp. er negativ eller positiv. Er n = 0  er  T = t .
 


Svar #7
11. november 2013 af carlvonarl (Slettet)

"t = a · 10n      hvor     1 ≤ a < 10    og n er hel" forstår jeg intet af, men resten giver mening, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2013 af SuneChr

0,0123456789         =    1,23456789·10-2
0,123456789           =    1,23456789·10-1
*)  1,23456789        =    1,23456789·100     
12,3456789             =    1,23456789·101
_________________

*)  Kommaet står på den principale plads.


Skriv et svar til: fra tal til 10-tals-potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.