Kemi

Rengøringsmidler

07. november 2005 af Misser (Slettet)
Hvis man får at vide at et rengøringsmiddel, som indeholder ammoniak har PH 11,2. Hvordan kan man så beregne forholdet mellem NH3 og NH4+?

Svar #1
07. november 2005 af Misser (Slettet)

Er der slet ikke nogle der ved hvordan jeg kan løse denne opgave..? For der er jo ikke rigtig nogle formler jeg kan bruge

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2005 af IBM (Slettet)

Se lidt på sammenhængen:

pOH + pH = 14,00

(forudsat at midlet er en fortyndet vandig opløsning)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2005 af frodo (Slettet)

anvend pufferligningen, da kan du direkte få forholdet uden en masse omregninger

Svar #4
08. november 2005 af Misser (Slettet)

Okay, men når jeg har sagt POH + 11,2 = 14, s¨er pH jo 2,8.
Og hvordan kommer jeg så videre derfra.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2005 af IBM (Slettet)

#4: Gør som #3. Af pufferligningen kan du umiddelbart bestemme forholdet nB/ns i midlet:

11,2 = 9,24 + log(nB/nS) <=>

1,96 = log(nB/nS) <=>

nB/nS = 10^(1,96) = 91,2

nB er altså meget større end nS i midlet, hvilket også er klart, idet NH3 er en svag protolyt.

Skriv et svar til: Rengøringsmidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.