Matematik

(a+b)^2-a(a+2b)

11. november 2013 af Astx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)
Jeg har forsøgt at reducere dette udtryk, men vil gerne have hjælp til at se om jeg gør det rigtigt:

(a+b)2 - a (a+2b)

a+ b+ 2ab - a x a + a x 2b

a2 + b2 + 2ab - a2 + a x 2b

b2 + 2ab + a x 2b

b+ 2b x 2b

b2

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du ganger ikke korrekt ind i minusparentesen, og i de sidste tre linier bruger du hjemmelavede regneregler. Las også være med at bruge bogstavet "x" som gangetegn. Man benytter gangeprik · eller til nød en stjerne *.

Dit resultat er ikke korrekt.


Svar #2
11. november 2013 af Astx (Slettet)

Hvordan skal jeg så gange ind i parantesen i stedet for?
Det er mest sidste del af udtrykket jeg har problemer med


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har

-a·(a+2b) = -a·a - a·(2b) = -a2 - 2ab

Læg nu det til (a+b)2, så ender man med den sidste linie i #0.


Svar #4
11. november 2013 af Astx (Slettet)

Jeg har lige prøvet, men får:

a+ b+ 2 ab - a- 2ab

= b2


Skriv et svar til: (a+b)^2-a(a+2b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.