Matematik

Hjææælp

12. november 2013 af saganah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem y'???

Informationerne:

y=x*sin(x)

y=sin^2*x

y=sin^2*x  ( vink:omskriv til sin(x)*sin(x) )


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af et produkt.

Den sidste funktion ser ud til at gentage sig selv.

Man skriver sin2(x) , ikke sin^2*x


Svar #2
12. november 2013 af saganah (Slettet)

kan du komme med et bud på svaret??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv nu selv at benytte reglen for differentiation af et produkt:

(f(x) · g(x))' = f '(x)·g(x) + f(x)·g'(x)

og vis så dine resultater for de to funktioner.


Svar #4
12. november 2013 af saganah (Slettet)

Den 1. y'=cos(x)??


Svar #5
12. november 2013 af saganah (Slettet)

y'=x*sin(x)+x*cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Benyt reglen for differentiation af et produkt.

y = x·sin(x) ,

y' = (x·sin(x))' = (x)'·sin(x) + x·(sin(x))' = ...

Prøv nu selv at fortsætte.


Svar #7
12. november 2013 af saganah (Slettet)

y'=x*cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej. Der bliver to led i resultatet.

y' = (x·sin(x))' = (x)'·sin(x) + x·(sin(x))'

                      = 1·sin(x)  +  x·cos(x)


Svar #9
12. november 2013 af saganah (Slettet)

Kan du også hjælpe mig med den anden? :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2013 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Slettet

Svar #11
12. november 2013 af saganah (Slettet)

jaaaa svar10..er her :d


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er samme fremgangsmåde.

y = sin(x)·sin(x)

y' = (sin(x))'·sin(x) + sin(x)·(sin(x))'

    = ...


Svar #13
12. november 2013 af saganah (Slettet)

y'=(sin(x))*sin(x)+sin(x)*(sin(x))' ????????


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. november 2013 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Slettet

Svar #15
12. november 2013 af saganah (Slettet)

 Undskyld mig Thomas Larsen??

skrid, hvis du ikke har tænkt dig at hjælpe. idiot.


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Benyt, at (sin(x))' = cos(x) og indsæt så korrekt i udtrykket.


Svar #17
12. november 2013 af saganah (Slettet)

y=sin^2*(x)

y'=cos^2*(x)??


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej. Indsæt det korrekt i udtrykket:

y = sin(x)·sin(x) ,

y' = (sin(x))'·sin(x) + sin(x)·(sin(x))'

   = cos(x)·sin(x) + sin(x)·cos(x)

   = ....


Svar #19
12. november 2013 af saganah (Slettet)

okaay taak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.