Matematik

Projektion af punkt på linje

12. november 2013 af Shaolina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Er der nogle venlige sjæle herinde, som kan hjælpe mig med den følgende opgave:

Bestem projektionen af punktet (5,1) på linjen 2x+3y-1=0

På forhånd tak!

- Emilie
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lad Q(5,1) være det givne punkt. Bestem nu et punkt P(x,y) på linien, så at vektoren QP er vinkelret på linien. Punktet P er da projektionen af Q på linien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Jfr. #1:

Liniens retningsvektor er r = [-3;2] 

QP = [x-5;y-1], hvor punktet P(x,y) ligger på linien.

Udnyt nu at: QP= 0, samt at punktet P(x,y) skal opfylde: 2x + 3y - 1 = 0.

Dette giver dig to ligninger med to ubekendte. Jeg får:

x = 41/13 og y = -23/13.


Skriv et svar til: Projektion af punkt på linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.