Matematik
Ligning.
07. november 2005 af
kenano (Slettet)
Jeg kunne mege godt tænke mig hjælp til den her opgave:
Far og mor og deres søn Søren er tilsammen 84 år. Far er 4 år ældre end mor og 5 gange så gammel som Søren. Hvor gammel er hver af de tre?
Far og mor og deres søn Søren er tilsammen 84 år. Far er 4 år ældre end mor og 5 gange så gammel som Søren. Hvor gammel er hver af de tre?
Svar #2
07. november 2005 af Mac3 (Slettet)
x(Far)+y(Mor)+z(Søren) = 84
Jeg foretrækker at starte med y(mors alder) og finder ud af, hvordan x og z kan udtrykkes ved y
x=y+4 og
x=5z, hvilket får z til at være
z=(y+4)/5
Sætter du så dem ind i ligningen, får du
y+4+y+(y+4)/5 = 84, hvilket giver
y=36
Da du ved at far (x) er 4 år ældre end mor(y), ses det hurtigt at far er 40 år.
Søren bliver så
36+40+z = 84, altså
z=8
Far (40), Mor (36) og Søren (8)
Jeg foretrækker at starte med y(mors alder) og finder ud af, hvordan x og z kan udtrykkes ved y
x=y+4 og
x=5z, hvilket får z til at være
z=(y+4)/5
Sætter du så dem ind i ligningen, får du
y+4+y+(y+4)/5 = 84, hvilket giver
y=36
Da du ved at far (x) er 4 år ældre end mor(y), ses det hurtigt at far er 40 år.
Søren bliver så
36+40+z = 84, altså
z=8
Far (40), Mor (36) og Søren (8)
Svar #3
07. november 2005 af kenano (Slettet)
tak for din hjælp. men du kunne vel ikke have en lidt mere simpel måde? kan slet ikke finde sammenhængen.
men tak for din hjælp!
men tak for din hjælp!
Skriv et svar til: Ligning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
