Matematik

Funktioner og grafer

13. november 2013 af Miks9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har to opgaver som jeg ikke kan finde ud af... Håber der sidder et klogt hovede, som kan hjælpe :-)

1:

Tegn grafen for den lineære funktion f, for hvilken Dm(f) = [8,4], f(2) = -3 = 4. Bestem en forskrift for f. Angiv f(-1), og løs derefter ligningen f(x)=-1 

Er godt klar over at I ikke kan tegne, men hvis der er en der måske kan understøtte min forståelse af denne opgave, ville det bestemt hjælpe.

2.

Funktionen f har forskriften f(x) = 3x+b. Bestem b, så grafen går gennem punktet (-2,-3). Funktionen g har forskriften g(x) = (a-2)+a+3. Bestem a, så punktet (a,3) ligger på grafen.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af peter lind

1. f(2) = -3 = 4  kan ikke være rigtig

Du har sandsynligvis koordinater til 2 punkter. Afsæt dem i koordinatsystemet og tegn en ret linje gennem de 2 punkter

2. Indsæt det givne punkt i udtrykket for f(x). Det giver en ligning til bestemmelse af b

Det angivne g(x) kan ikke være rigtig. Det er jo uafhængig af x. Løs ligningen g(a) = 3


Svar #2
13. november 2013 af Miks9 (Slettet)

1:

Jeg har skrevet forkert!!!

f(2) = -3 og f(-3) = 4

Men jeg har altså ikke nogen koordinater.

2:

Her har jeg så også skrevet forkert!!!

Funktionen g har forskriften g(x) = (a-2)x + a + 3.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af peter lind

Jo du har koordinater nemlig (2, -3) og (-3, 4)


Skriv et svar til: Funktioner og grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.