Matematik
Reducer og find værdien af x.
13. november 2013 af
Sandrakm (Slettet)
-
Niveau: 8. klasse
Hej.
Opgaven lyder på:
Reducer og find værdien af x, når talværdien i hver opgave skal være 44:
A. 5x+3-2x+5
Hjælp, hvordan finder jeg x. Vil gerne se mellemregningen.
Opgaven lyder på:
Reducer og find værdien af x, når talværdien i hver opgave skal være 44:
A. 5x+3-2x+5
Hjælp, hvordan finder jeg x. Vil gerne se mellemregningen.
Svar #1
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
Løs ligningen
5x + 3 -2x +5 = 44
Reducer og isoler x.
Svar #2
13. november 2013 af danmark100 (Slettet)
5x + 3 - 2x + 5 = 44
Træk 8 fra begge sider
5x - 2x = 44 - 8 ⇔ 3x = 36
Divider nu med 3 på begge sider af lighedstegnet
3x / 3 = 36 / 3 ⇔ x = 12
Skriv et svar til: Reducer og find værdien af x.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
