Matematik

Tivolis aktier 5.8

13. november 2013 af krill21 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej min opgave siger

"vis ved en beregning, at stigningen i aktiens værdi svarer til en årlig vækst på ca. 29 %"

i 2002 var den på 1320

og i 2005 er den på 2820

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen

Kn = K0 · (1+r)n

Man kender slutværdien Kn og startværdien K0 samt antallet n af år og kan så finde den årlige rentesats r .


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2013 af SuneChr

Du skal vise, om

2820  =  1320·1,293


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af danmark100 (Slettet)

Brug renteformlen Kn = K0 (1+r)n

i 2005 så det således ud:

2820 = 1320 (1+(29/100))n

Hvis du solver (isolerer) n i denne ligning får du n = 3. Altså perioden mellem 2002 og 2005 er 3 år. Herved har du bevist dette igennem en beregning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Eftersom man ved, at n = 3, er det bedre at beregne r ud fra renteformlen

1+r = (K3/K0)1/3 = (2820/1320)1/3 = 1,2879 , dvs.

r = 28,79% eller ca. 29% .


Skriv et svar til: Tivolis aktier 5.8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.