Matematik

Differential regning

14. november 2013 af raaambo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Da vi lige er gået igang med differential regning, har jeg meget svært ved det, så håber på at nogen kan hjælpe mig med disse opgaver:

f(x)=3x2-4x+1      x0=2

f(x)=(1/x)+2         x0=1

f(x) =2ln x           x0=4

f(x)2ex                     x0=0

f(x)=3e2x +x        x0=0

f(x)= 2√x             x0=4

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skal man bestemme differentialkvotienten af hver funktion i det angivne x0 ? Differentier hver funktion og indsæt det relevante x0 i forskrifterne for de afledede funktioner.


Svar #2
14. november 2013 af raaambo (Slettet)

Hvordan?? Har virkelig ingen ide selv..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du må have lært, hvordan man differentierer de elementære funktioner som xn , ln(x) og ex . Benyt, at

(f(x) + g(x))' = f '(x) + g'(x)      (differentiation af en sum)

(f(x) · g(x))' = f '(x)·g(x) + f(x)·g'(x)     (differentiation af et produkt)

(k·f(x))' = k · f '(x)    (k er en konstant)

(f(g(x)) = f '(g(x)) · g'(x)      (differentiation af en sammensat funktion)


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.