Matematik

Halveringstid HJÆÆLP!

14. november 2013 af en29 - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har en opgave der lyder;

Af en mængde radium (et radioaktivt stof) er der efter 100 år endnu 95,8 % tilbage. 

Efter hvor mange år er der kun 25 % tilbage?

Radiums halveringstid er på 1600 år. (er ikke sikker)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2013 af 123434 (Slettet)

a^100 = 0.958
=>
a = 0.958^0.01 = 0.999571

0.999571^x = 0.25
=>
x = ln(0.25)/ln(0.999671) = 3230.76


Svar #2
14. november 2013 af en29

Tak, men jeg er lidt usikker på hvad a er i denne situation?

a=1+r

Men hvad er r?


Svar #3
14. november 2013 af en29

Kan du eventuelt uddybe, hvordan du har gjort?

Når jeg regner det ud, giver det ikke de 3260,76, du har fået?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2013 af 123434 (Slettet)

Find først a og beregner så halveringskonstanten.


Skriv et svar til: Halveringstid HJÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.