Matematik

Kompleks fourierrække

14. november 2013 af thenyouretoastmate (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

f(t) = 1 + 1/2*sin(x) + ∑1/2^n*cos(nx),n=1..inf)

Bestem kompleks form af fourierrække.

Jeg kan se at
a0=2
b1 = 1/2 og bn =0 for n ≠1
an = 1/2^n

Cn = 1/2(an-i*bn)

Er der nogen der har en ide til hvordan jeg anvender det jeg er kommet frem til, til at bestemme cn? Jeg ved ikke hvordan jeg skal beskrive bn


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af peter lind

Du skal bruge sin(x) = (eix-e-ix)/ (2i)     Den del har du slet ikke med

Med indsættelse af cosinus på kompleks form får du

½n(eix+e-x)/2


Svar #2
14. november 2013 af thenyouretoastmate (Slettet)

Ja det har jeg siddet og roddet med omskrivning af cos og sin

1+ 1/2*1/2 (eix-e-ix)  +∑einx(an+i*bn)/2 + e-inx(an-i*bn)/(2i)) = 1+ 1/2*1/2 (eix-e-ix) + ∑cn*einx

Jeg ender hvor jeg startede med, at jeg ikke kender bn.. :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2013 af peter lind

Du skal ikke starte med at angive den form den skal have med nogle ukendte parametre. Du skal starte med den fourierrække du angiver aller øverst og sætte udtrykkens for sinus og cosinus ind. Er variablen iøvrigt x eller t ?

I sumleddet skal du altså bare erstatte ½ncos(nx) med ½n(einx+e-nx)/2


Svar #4
14. november 2013 af thenyouretoastmate (Slettet)

Okay jeg sad også tænkte om opgaven mon bare var at omskrive sin og cos eller i hvert fald cos.. På den anden side virker det for enkelt - men det er en eksamensopgave, så man skal kunne lave den meget hurtigt. Måske er det simple svar løsningen.. hmm

Variablen er givet ved x, jeg har bare personlig preference i t, så det blev desværre en mix af det hele i #0 :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2013 af larsen1111 (Slettet)

Hej jeg er igang med den samme opgave :) Hvordan kan du identificere koefficienterne a0 og bn


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2013 af peter lind

Ved at indsætte de komplekse formler for sinus og cosinus, som angivet ovenfor, kan du direkte aflæse koefficienterne,


Skriv et svar til: Kompleks fourierrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.