Matematik

HJÆLP: Differentialregning, brøkregning

14. november 2013 af Ukendkkkm (Slettet)

Hej derude

En der kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skal man differentiere hver funktion?

I 1) og 3) omskriver man funktionen så man kan benytte (xn)' = n·xn-1 på hvert led. I 2) benytter man udtrykket for differentiation af en kvotient.


Svar #2
14. november 2013 af Ukendkkkm (Slettet)

Ja, det er 3 opgaver.


Svar #3
14. november 2013 af Ukendkkkm (Slettet)

Er det rigtigt..?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det ser ikke rigtigt ud. Det ser ud til, at du forsøger at bruge reglen for differentiation af en kvotient. I nævneren kommer der ikke kvadratet på den afledede af nævneren, men kvadratet på nævneren selv.

Det er meget simplere at omskrive funktionen:

f(x) = (x3 - x) / √x = x5/2 - x1/2

og så differentiere hvert led for sig

f '(x) = (5/2)x3/2 - (1/2)x-1/2 .


Svar #5
14. november 2013 af Ukendkkkm (Slettet)

Forstår ikke helt hvad du gør..

Kan du hjælpe med de to andre..? Og evt forklare hvad du gør.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Forstår du ikke omskrivningen? Man benytter de kendte potensregneregler.

Prøv nu selv at differentiere de to andre.

2) f(x) = (x-2) / (x+3) = 1 - 5/(x+3)

3) f(x) = ((√x) + 7) / x2 = x-3/2 + 7·x-2


Svar #7
14. november 2013 af Ukendkkkm (Slettet)

2. f'(x) = 5/(x + 3)^2

3. f'(x) = (-3kvadratrod af x - 28)/(2x^3)

?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

2. er korrekt.

3. er korrekt, men ikke særlig gennemskuelig. Differentier udtrykket i #6.

f(x) = ((√x) + 7) / x2 = x-3/2 + 7·x-2 ⇒ f '(x) = -(3/2)·x-5/2 -14·x-3 .


Svar #9
14. november 2013 af Ukendkkkm (Slettet)

Opg 3.


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. november 2013 af 123434 (Slettet)

(x^n)' = n·x^n-1

x=2 n=3

(2x^3)=3x*2^(3-1)=6x^2?


Skriv et svar til: HJÆLP: Differentialregning, brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.