Matematik

antal dåser y i afhængighed af tiden x målt i dage

15. november 2013 af Cocotoffie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)
Har lidt problemer med endnu en opgave:

Olsens kat vil kun have Whiskas kattemad, og spiser hver dag en bestemt mængde. På en måned spiser katten 20 dåser mad

Opstil en graf, der viser antal dåser y af kattemad i afhængighed af tiden x målt i dage.

Man skal vel opstille en ligning, men man kan ikke bruge y=ax+b, kan man? 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af peter lind

Jo man kan bruge den formel eller rettere en simplere. Da katten ikke spiser noget på 0 dage er b=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2013 af Lone110 (Slettet)

a) Fremstil en graf, der viser antal dåser y af kattemad i aghængighed af tiden x målt i dage...

x - 30 - 60 - 90 - 120 - 150 - 180
y - 20 - 40 - 60 - 80 - 100 - 120

tegn grafen hvor

x er dage og y er antal dåser


Svar #3
15. november 2013 af Cocotoffie (Slettet)

Så dvs:

Y= antal dåser kattemad, dvs 20 dåser

x= antal dage, dvs 30, da vi går ud fra at der må være 30 dage på en måned.

b= der hvor vores linje skærer y-aksen. Dvs i 0, da katten fra starten af måneden af har spist 0 dåser

dvs:

20=a*30+0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2013 af Lone110 (Slettet)

Hvis vi antager at hans kat spiser den samme mængde kattemad hver dag.

y: spist antal dåser
x: spist antal dåser pr dag

så vil ligningen lyde sådan :)

y = (2/3)*x


Skriv et svar til: antal dåser y i afhængighed af tiden x målt i dage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.