Matematik

gennemsnitlig procent

16. november 2013 af 123434 (Slettet)

Har næsten glemt, hvordan man gør.

F.eks. 8%, 9%, 10%

3√1,08*1,09*1=3,25%, det kan da ikke være rigtigt.

Hvad er fejlen?

Tak på forhånd og god aften.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2013 af mathon

                   (1 + rgen)3 = (1,08 • 1,09 • 1,10)

                   1 + rgen = 3√(1,08 • 1,09 • 1,10)

                   rgen = 3√(1,08 • 1,09 • 1,10) - 1 = 0,08997 = 8,997% ≈ 9,0%

                  

           


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2013 af SuneChr

# 0
Man skelner imellem det aritmetiske gennemsnit og det geometriske gennemsnit.
Beregningen ovenfor viser det geometriske gennemsnit af de tre faktorer 1,08  1,09  og  1,10 .
Det aritmetiske gennemsnit ville have været summen delt med tre, men benyttes ikke i den her
aktuelle sammenhæng.


Svar #3
16. november 2013 af 123434 (Slettet)

Nå man skulle bare huske at trække en fra.

Tak, I 2.


Skriv et svar til: gennemsnitlig procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.