Matematik
a) Beregn på sædvanlig vis forskriften for f.
08. november 2005 af
DK88GIRL (Slettet)
Ja ja... alt det der ved jeg godt hvordan man gør... med forskriften for en liniær regression som er: f(x)=ax+b
Men.... Når han kommer med sådan en opgave: f(100) = 67 og grafen går gennem punktet (-324,-196)... og siger at jeg skal Beregne på sædvanlig vis forskriften for f.
Så går jeg altså lige kold....
Nogen der kan hjælpe?
Men.... Når han kommer med sådan en opgave: f(100) = 67 og grafen går gennem punktet (-324,-196)... og siger at jeg skal Beregne på sædvanlig vis forskriften for f.
Så går jeg altså lige kold....
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
08. november 2005 af 2835 (Slettet)
jeg vil umiddelbart gætte på at du skal beregne hældningkoefficienten på følgende måde:
a = (y1-y2)/(x1-x2)
(y1,x1)=(-324,-196)
(y2,x2)=(100,67)
herefter vælger du enten (y1,x1) eller (y2,x2) (jeg har her valgt (y1,x1))
y-y1=a(x-x1)
indsæt, gang ind, og isoler y.
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
a = (y1-y2)/(x1-x2)
(y1,x1)=(-324,-196)
(y2,x2)=(100,67)
herefter vælger du enten (y1,x1) eller (y2,x2) (jeg har her valgt (y1,x1))
y-y1=a(x-x1)
indsæt, gang ind, og isoler y.
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Skriv et svar til: a) Beregn på sædvanlig vis forskriften for f.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
