Matematik

Definitionsmængde, nulpunkt og fortegnsvariation

17. november 2013 af Mingus1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der vil hjælpe mig med, at finde definitionsmængden, nulpunktete og fortegnsvariationen på denne specifikke 2. gradsfunktion 5x2 + 3x + 7 ? Jeg har prøvet at forstå den generelle forklaring, men jeg har virkelig akut brug for hjælp til netop denne 2. gradsfunktion! :) 

Håber at der er nogen der kan hjælpe :)))))

TAAAAAK på forhånd !!!!  


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Definitionsmængden for en funktion er mængden af de x, for hvilke funktionen kan beregnes.

Nulpunkter: løs ligningen f(x) = 0 .

Fortegnsvariation: undersøg funktionens fortegn mellem og uden for nulpunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2013 af lfdahl (Slettet)

#0

Din funktion f(x) = 5x2 + 3x + 7 har ingen reelle nulpunkter fordi diskriminanten D < 0 - og dermed ingen fortegnsvariation.

Dm(f) = R og f(x) > 0 for alle x ∈ R.


Skriv et svar til: Definitionsmængde, nulpunkt og fortegnsvariation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.