Matematik

Differentiering af integrale

18. november 2013 af JesperHP (Slettet)

Er der nogle der kan forklare følgende udregning:

Jeg kan godt se hvad det er der sker, men er ikke helt med på hvorfor man skal differentiere integralet på denne måde..

ved ikke lige hvorfor der kommer latex fejl  [?] i med i det jeg har skrevet


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at forklare, hvad Ci og C(i) er her. Hvad står [?] for ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2013 af peter lind

Du har at integralet er en funktion af C F(C) = ∫f(C)dt . Deraf gåt du (F(C+ΔC)-F(C)/ΔC = (∫f(C+ΔC)dt - ∫f(C)dt)/ΔC) = ∫( f(C+ΔC)-f(C))/ΔC dt -> ∫∂f(C)/∂C dt for ΔC->0


Svar #3
18. november 2013 af JesperHP (Slettet)

[?] skal ignoreres...jeg ved ikke hvordan jeg får det fjernet fra ligningen, jeg har bare skrevet som jeg ville gøre i LaTeX, men her på studieportalen kommer der af en eller anden grund [?]...

er en funktion af i

så jeg kunne have skrevet

Eller måske:


Svar #4
18. november 2013 af JesperHP (Slettet)

#2 Ok jeg er lidt med men alligevel ikke helt...jeg forstår egentlig godt det du skriver sådan abstrakt set.. men når jeg skal gå fra den abstrakte notation til dette konkrete eksempel knækker tråden for mig

hvis jeg skulle få

hvorfor bliver det så ikke bare:

måske forstår jeg ikke helt hvad dit f er ... er det den afledte af F mht. til hvad? Eller også er det noget andet. Måske du kunne uddybe.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2013 af peter lind

I den oprindelige stod der både i og j samt som nævnt andet sted spørgsmålstegn. Dette spørgsmålstegn kunne dække over en sum. Jeg kunne kun se at du differentierede et bestemt integral og skrev derfor et bevis for en regel, der gælder og som formentlig kunne bruges. Rent umiddelbart vil jeg også sige at man skulle få det resultat som du angiver i #4. Det forekommer faktisk også i det oprindelige men med noget mere


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Her er et bud på, hvordan den partielle differentiation skal gennemføres. Er mit ræsonnement rigtigt?

Såvidt jeg har forstået det er udgangspunktet:

                                                     

Den partielle differentiation gælder kun for fast i. Derfor letter det forståelsen (for mig selv idetmindste) at opsplitte integralet i et produkt. Der gælder selvfølgelig: i ∈ [0;1]:

                                     

- hvor δ(i-j) er Diracs delta-funktion.


Svar #7
20. februar 2014 af JesperHP (Slettet)

her et udrag fra bogen

Vedhæftet fil:20022014406.jpg

Skriv et svar til: Differentiering af integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.