Matematik

Matematiik hjælp

18. november 2013 af sislio (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kan i hjælpe med den vedhæftede opgave har indtil videre gjordt:

f(x)=g(x)

17-x^2=8

så sætter jeg ligningen=0

11-x^2=0

så er jeg gået i stå efter:/


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at 17 -8 - 9, ikke 11, så rødderne bliver pæne tal.

Beregn så integralet

A(M) = r1r2 (f(x) - g(x)) dx

Ved beregningen af omdrejningslegemets rumfang, skal man fratrække rumfanget af en cylinder.


Svar #2
18. november 2013 af sislio (Slettet)

forstår ikke hvordan det bliver -8 og -9?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg beklager min egen tastefejl i #1. Jeg mente, at 17 - 8 = 9 , ikke lig med 11.


Svar #4
18. november 2013 af sislio (Slettet)

okey så 11-x^2=0 er forkert men det hedder så 17-8=9


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Ligningen 17 -x2 = 8 reduceres jo så til

17-8 -x2 = 0 , eller

9 -x2 = 0 , eller

x2 -9 = 0 , eller

x2 -32 = 0 , eller

(x+3)(x-3) = 0


Svar #6
18. november 2013 af sislio (Slettet)

ok nu forstår jeg:) hvad er i dette tilfæde værdierne r1 og r2 hvad skal jeg indsættet der ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo de to rødder i ligningen

(x+3)(x-3) = 0


Svar #8
18. november 2013 af sislio (Slettet)

hvaså hvis man har regnet med x^2-9=0


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo den samme ligning.


Svar #10
18. november 2013 af sislio (Slettet)

så jeg skal bare indsætte x^2 og -9 istedet for r1 og r2


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej. Man skal indsætte rødderne i 2.-gradsligningen x2 -9 = 0 , der er samme liging som (x+3)(x-3) = 0 . Løs ligningen ved at benytte nulreglen.


Svar #12
18. november 2013 af sislio (Slettet)

er x=0 og x=9?


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12.

Nej. I stedet for at gætte skal du løse ligningen (x+3)(x-3) = 0 . Ved at benytte nulreglen kan man aflæse rødderne direkte.


Svar #14
18. november 2013 af sislio (Slettet)

er det så x(x-3)=0 jeg fatter det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, ligningen er stadig (x+3)(x-3) = 0 . På A-niveau må du have lært at løse 2.-gradsligninger, og også at benytte nulreglen. Benytter man nulreglen, spaltes ligningen i de to ligninger

x+3 = 0 ∨ x-3 = 0 .


Svar #16
18. november 2013 af sislio (Slettet)

.,-


Svar #17
18. november 2013 af sislio (Slettet)

så bruger man formlen for  A(M) = r1∫r2 (f(x) - g(x)) dx?


Brugbart svar (0)

Svar #18
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, det er jo allerede nævnt i #1.


Svar #19
18. november 2013 af sislio (Slettet)

men det giver jo ingen mening at indsætte rødderne som -3 og 0?


Brugbart svar (0)

Svar #20
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Det er jo heller ikke rødderne. Aflæs rødderne korrekt af

x+3 = 0 ∨ x-3 = 0


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.