Matematik

Hjælp til CAS

18. november 2013 af opghustler (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg døjer med en opgave, hvor jeg ikke kan tyde det jeg får ud af CAS.

Der er tale om en regression af en tredjegrads funktion og jeg får følgende formel ud for funktionen:

y=4x3-3x2-1E-12x+2

Værdierne der er oplyst igennem en tabel er:

x |  -2  | -1 | 0 | 1 | 2

y | -42 | -5 | 2 | 3 | 22

Er der nogen der kan forklare formlen?

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af hesch (Slettet)

y=4x3-3x2-1E-12x+2

y=4x3-3x2-10-12x+2

10-12 ≈ 0    ( digital regneunøjagtighed )

234E-2 = 2,34


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2013 af SuneChr

De angivne (x ; y) passer jo alle fem helt perfekt ind i
y  =  4x3 - 3x2 + 2
Grunden til, tror jeg, at koefficienten til x , som er omtrent lig med 0,
kommer med, er, at man gerne vil have et komplet skrevet polynomium
ax3 + bx2 + cx + d 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Grunden til, at koefficienten til x bliver lidt forskellig fra 0 er, at koefficienterne i regressionspolynomiet jo bestemmes numerisk ved løsning af et ligningssystem med 4 ubekendte. Der indgår heri matrixinversion, og numerisk kommer der lidt støj ind. Koefficienten, der eksakt er lig med 0, fremkommer her i den numeriske løsning som sum af tal, der alle er af størrelsesorden 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2013 af hesch (Slettet)

#3:   Orientering:  Det kaldes kvantiseringsstøj, eftersom der computermæssigt regnes med et endeligt antal betydende binære cifre, og der herfor er tale om kvantiserede værdier.


Skriv et svar til: Hjælp til CAS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.