Matematik

vektorer:

19. november 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lad være givet to vektorer . vektor a =(0,2,1) og vektor b=(-1,t, 2)

Bestem t så arealet af den trekant der udspændes af de to vektorer, er 2/3

Jeg kan ikke komme i gang med opgaven. Hvordan løses opgave?

Håber, at nogen vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af peter lind

Løs ligningen areal = ½|a×b| =2/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2013 af mathon

              a x b = [4-t,-1,2]

              |a x b| = √(t2-8t+21)

             


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2013 af mathon

½|a×b| = 2/3    har - med de opgivne koordinater - ingen reel løsning


Svar #4
21. november 2013 af Niko83 (Slettet)

hvordan komer du her    a x b = [4-t,-1,2]


Svar #5
21. november 2013 af Niko83 (Slettet)

Men arealet skal være 3/2


Svar #6
21. november 2013 af Niko83 (Slettet)

Hvordan regnes a x b=?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2013 af peter lind

I din bog eller formelsamling må der stå hvordan man regner et krydsprodukt ud. eller se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/3d.html#kryds eller http://da.wikipedia.org/wiki/Krydsprodukt


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2013 af mathon

generelt:
                   a = [a1,a2,a3]              b = [b1,b2,b3]   

                          a x b =  (a2b3-a3b2)i + (a3b1-a1b3)j + (a1b2-a2b1)k          


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis

                   

har man

                   


Skriv et svar til: vektorer:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.