Matematik

HASTER - mat b

19. november 2013 af rasmuscaspar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig brug for denne opgave: 

En bestemt type af lukkede beholdere har form som et retvinklet prisme, hvor grundfladen er en ligebenet retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af en sådan beholder 100. 
Angiv overfladearealet af en sådan beholder som funktion af kateternes længde x. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2013 af mathon

Tegn det for at få overblik.

              grundfladens sider er            x       x      √(2)x

              overflade   2•h•x + h•√(2)x + 2•((1/2)x2) = (2x+√(2)x)h + x2

              Volumen    V = h•(1/2)x2 = 100
hvoraf
                             h = 200/x2  som indsat i overfladeudtrykket
giver
              overflade   Ov = (2x+√(2)x)(200/x2) + x2

                                Ov(x) = 200(2+√(2))/x + x2

 


Svar #2
19. november 2013 af rasmuscaspar (Slettet)

Mange gange tak!!!


Skriv et svar til: HASTER - mat b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.