Matematik

Mat - 1 opgaver

19. november 2013 af la12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP,

Er der en der vil hjælpe mig med denne opgave:

Om en vinkel v vides, sinv = 0,7. Bestem vha. af grundrelationen cosv. Bestem dersefter gradtallet for de to vinkler, der er tale om. Hvordan kan jeg skrive det som en ligning? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

cos2 v + sin2 v = 1 .


Svar #2
19. november 2013 af la12 (Slettet)

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man isolerer cos2 v :

cos2 v = 1 - sin2 v

Kender man sin(v) kan man så beregne cos(v).


Svar #4
19. november 2013 af la12 (Slettet)

Ok


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke rigtigt. v er ikke lig med 0,7. Det er givet, at sin(v) = 0,7 . Man har så

cos2 v = 1 - sin2 v = 1 - 0,72 = 1 - 0,49 = 0,51 ⇒ cos(v) = √0,51 = 0,71414 .

I øvrigt er vinklen v jo

v = sin-1(0,7) = 44,43º

v = cos-1(0,71414) = 44,43º


Svar #6
19. november 2013 af la12 (Slettet)

Men det skal også give 135,57º. Hvordan regner man så det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det følger af, at sin(v) = sin(180º-v) , så den anden løsning er

v1 = 180º - sin-1(0,7) = 180º - 44,43º


Svar #8
19. november 2013 af la12 (Slettet)

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Mat - 1 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.