Matematik
svær liniær regression på TI89-titanium
09. november 2005 af
DK88GIRL (Slettet)
jeg har denne problem: f(x) er en lineær funktion. f(100) = 67 og grafen går gennem punktet (-324,-196)... Beregn forskriften igen, men nu ved hjælp af lineær regression.
Nogen der kan hjælpe med hvordan den skal laves på titanium?
Nogen der kan hjælpe med hvordan den skal laves på titanium?
Svar #1
09. november 2005 af sigmund (Slettet)
Hvorfor skal du benytte lommeregner? Hvis du endelig vil benytte lommeregner, så sæt punkterne i en tabel, og bed om at få lavet bedste rette linie gennem punkterne. Jeg kender ikke TI89, så jeg kan ikke svare på, hvordan du gør det i denne.
Ellers er det vel lige så let at benytte ligningen y=a*x+b, sætte punkterne ind og løse mht. a og b.
Ellers er det vel lige så let at benytte ligningen y=a*x+b, sætte punkterne ind og løse mht. a og b.
Svar #2
09. november 2005 af frodo (Slettet)
#1: Nu står der jo "men nu ved hjælp af lineær regression". Så deri ligger der vel, at man skal benytte lommeregner.
#0: Du går ind i data/matrix editoren og laver en ny "data" hvori du indtaster dine x- og y-koordinater under c1 og c2.
Dernæst vælger de f5 og under "calculation type" vælger du linreg
og under x og y, skal der stå den liste hvor du har valgt hhv x og y. Tryk da enter, og du har fået bestemt a og b
#0: Du går ind i data/matrix editoren og laver en ny "data" hvori du indtaster dine x- og y-koordinater under c1 og c2.
Dernæst vælger de f5 og under "calculation type" vælger du linreg
og under x og y, skal der stå den liste hvor du har valgt hhv x og y. Tryk da enter, og du har fået bestemt a og b
Skriv et svar til: svær liniær regression på TI89-titanium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
