Matematik

Lommeregner beregning igen

21. november 2013 af mehmether (Slettet)

Hej igen 

Jeg har allerede fået hjælp til en opgave som jeg ikke kunne finde ud af - Jeg står i samme situation igen.Er der en der kan hjælpe med denne opgave også?

En funktion f er defineret ved

f(x) = 2x3 – 4x + 6 .

a)       Opskriv og reducer hældningen

 Delta f / Delta x = f(z) - f(x) / z - x

for sekanten gennem punkterne  P(x, f(x))  og  Q(z, f(z)) , hvor  z ¹ x .

Opløs tælleren i faktorer ved hjælp af TI-89 eller TI-nSpire og forkort brøken.

Bestem ved hjælp af TI-89 eller TI-nSpire differentialkvotienten

f '(x) =  lim z --> x * f(z) - f(x) / z - x


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af mathon

  P(x,f(x)) = (x,2x3-4x+6)         P1(z,2z3-4z+6)      x ≠ z

sekantens
hældningskoefficient:
                                 2x3-4x+6 - (2z3-4z+6)      2(x3-z3)-4(x-z)    2(x-z)(x2+xz+z2) - 4(x-z)
                          a = ------------------------------ = -------------------- = --------------------------------- = 2(x2+ xz + z2) - 4
                                              x - z                           x - z                               (x-z)


differentialkvotienten:
                                        f '(z) = limes a = 2(z2+ z•z + z2) - 4  =  6z2 - 4
                                                    x →z

.

......................
anvendt er:
                      (a3 - b3) = (a - b)(a2 + ab + b2)


Svar #2
21. november 2013 af mehmether (Slettet)

Mange mange tusinde tak! Hope was gained. :DDD 


Skriv et svar til: Lommeregner beregning igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.