Matematik

Krydsvektorer

21. november 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folks. Her er en opgave som jeg kan ikke løse.

Lad være givet to vektorer . vektor a =(0,2,1) og vektor b=(-1,t, 2)

Bestem t så arealet af den trekant der udspændes af de to vektorer, er 3/2

Her ved jeg, at 1/2* la x bl =3/2

Jeg kan bare ikke regne ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af mathon


Svar #2
21. november 2013 af Niko83 (Slettet)

hvordan komer du her    a x b = [4-t,-1,2]



 

Men arealet skal være 3/2



 

Hvordan regnes a x b=?


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2013 af mathon

generelt:
                   a = [a1,a2,a3]              b = [b1,b2,b3]   

                          a x b =  (a2b3-a3b2)i + (a3b1-a1b3)j + (a1b2-a2b1)k          


Skriv et svar til: Krydsvektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.