Matematik

Funktioner og ligninger!

21. november 2013 af Løven30 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.
Er gået i stå ved en opgave, som omhandler noget med funktioner og ligninger.
Den er uden lommeregner, så det er en man skal kunne lave i hånden.
Ville være rigtig taknemmelig, hvis der var en, der ville hjælpe mig med den eller løse den.

En funktion f er fastlagt ved

f(x) = 2x+1 for  x  ≤ 1
        -x + 4 for  x > 1

Tegn grafen for f.
Løs ligningen f(x) = 2

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = 2 i hvert af de to områder.

For x ≤ 1 løser man ligningen 2x+1 = 2 , og

for x > 1 løser man -x +4 = 2 .


Svar #2
21. november 2013 af Løven30 (Slettet)

Hvordan tegner man så grafen for f? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man tegner de to rette linier og skærer de relevante dele af ved x = 1.


Skriv et svar til: Funktioner og ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.