Matematik

Bestem kasterekorden i år 2005

22. november 2013 af LiseAnders (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle.

Jeg er i tvivl om denne opgave, er der nogen der evt. kan fortælle mig hvad jeg skal bruge af formler eller andet.

På figuren ses en skitse af en stålkonstruktion bestående af fire stålstænger. I trekant ABC er <A=56grader og !AB!=10 m. Stålstangen BC danner en vinkel på 80grader med AB.

A) Bestem længden af BC

Stålstangen BD er fastgjort i D, således at afstanden fra A til D er 3 m.

B) Bestem længden af BD.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2013 af PeterValberg

Har du mulighed for at uploade den omtalte figur ?

(overskriften passer vist ikke til opgavens indhold?)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2013 af mathon

                  C = 180º - (A+B)

                      a          c
                 -------- = --------
                 sin(A)     sin(C)

.

                 |BD|2 = |AD|2 + c- 2·|AD|·c·cos(A)
 


Svar #3
22. november 2013 af LiseAnders (Slettet)

Tusind tak, hvad med opgave B?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2013 af mathon

B)

          |BD|2 = |AD|2 + c- 2·|AD|·c·cos(A)

          |BD|2 = 32 + 10- 2·3·10·cos(56º) = 75,4484

          |BD| = √(75,4484) ≈ 8,7        


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2014 af NinaSkov08 (Slettet)

er dette for cosinus relationer? 


Svar #6
05. februar 2014 af LiseAnders (Slettet)

Ja

Skriv et svar til: Bestem kasterekorden i år 2005

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.