Matematik

Uligheder - sidste opgave.. :)

22. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, denne opgave er sand, men jeg ved ikke hvordan jeg løser den

5/4*x^2+43/10*x>1/2*x^2+5/2*x-9/2 

Jeg har vedhæftet det jeg har lavet :) 

Vedhæftet fil: dasdas.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2013 af peter lind

Nej. Du har smidt ½x2 på højre side væk


Svar #2
22. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Jeg har differentieret dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, opgaven er sikkert sand. Dine udregninger er dog ikke rigtige. Saml alle led på venstre side:

(5/4)x2 + (43/10)x ≥ (1/2)x2 + (5/2)x - (9/2) , dvs

(3/4)x2 + (9/5)x + (9/2) ≥ 0

Løs den tilhørende 2.-gradsligning

(3/4)x2 + (9/5)x + (9/2) = 0 ,

og benyt, at et 2.-gradspolynomium med positiv koefficient til leddet med x2 er positivt uden for dets rødder og negativt mellem rødderne. Hvis 2.-gradspolynomiet ikke har nogen reelle rødder, har det samme fortegn for alle x.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal ikke differentieres i denne opgave.


Svar #5
22. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Ups my bad :D - xDDD


Svar #6
22. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

og benyt, at et 2.-gradspolynomium med positiv koefficient til leddet med x2 er positivt uden for dets rødder og negativt mellem rødderne. Hvis 2.-gradspolynomiet ikke har nogen reelle rødder, har det samme fortegn for alle x 

Kan du give mig et eksempel, er ikke helt med


Svar #7
22. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Og jeg kan ikke se hvordan den skal løses lol.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Undersøg, om polynomiet (3/4)x2 + (9/5)x + (9/2) har nogen reelle rødder.

Hvis polynomiet har rødder, og hvis dets graf vender grenene opad, ved man, at polynomiet er positivt uden for rødderne og negativt mellem rødderne. Hvis polynomiet ikke har nogen reelle rødder, har det samme fortegn for alle x.


Svar #9
22. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Okay, det har jeg ikke lært noget om endnu og jeg forstår det ikke helt 100% kan du vise mig hvordan jeg løser opgaven? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det pågældende polynomium har ikke nogen reelle rødder. Vis det, og bestem så polynomiets fortegn for alle x.


Svar #11
22. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Øhmmm, det viser jeg ved at løse en andengradsligning, så x må være den samme koffi. =) 


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jeg forstår ikke din sidste sætning.


Svar #13
22. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet)


Svar #14
22. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Andersen jeg bukker mig i støvet jeg har absolut ingen idé om hvordan jeg gør, vil du løse den for mig?


Brugbart svar (1)

Svar #15
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

2.-gradsligningen  f(x) = (3/4)x2 + (9/5)x + (9/2) = 0    har ingen reelle rødder, da dens diskriminant er negativ. Da f(0) = 9/2 > 0 , er f(x) > 0 for alle x, og den oprindelige ulighed i opgaven er derfor opfyldt for alle x.


Svar #16
22. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Uligheder - sidste opgave.. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.