Matematik

Haster!! Kapitalfremskrivning hjælp!!

23. november 2013 af anne147b (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej matematikere!!! Jeg har et brug for lidt hjælp til hvordan jeg giver denne opgave an i forhold til at jeg arbejder med et projekt omkring kapitalfremskrivning, gerne med en forklaring på hvorfor I mener jeg skal gøre sådan.

Spørgsmålet lyder;

Bestem, hvornår de to stater vil have lige mange indbyggere, hvis væksten efter år 2000 er proportional med den forgående periode.

                     Indbyggertal i år 2000                    Årlig vækstrate i perioden 1990-2000

New York                 18,98 mio                                                   0,54 %

Florida                     15,98 mio                                                    2,13 %

Problemet som jeg ser her er at vi vil gerne finde n (antal år) men kender ikke Kslutværdi vi kender kun K0 startværdi Håber I vil hjælpe mig? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2013 af SpringE (Slettet)

Hej Anne,

Du har to ligninger og to ubekendte variable.

Kapitalfremskrivninger hvor du ved at K og n er ens:

NY: K = 18,98*(1 + 0,0054)n

FL: K = 15,98*(1+0,0213)n

Ligningerne sættes lig hinanden:

18,98*(1 + 0,0054)= 15,98*(1+0,0213)n

Brug logaritme-regneregler:

log(18,98)+n*log(1,0054) = log(15,98)+n*log(1,0213) ⇔ n = log(18,98/15,98)/log(1,0213/1,0054) = 10,9648


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2013 af peter lind

Brug K = K0(1+r)n Da du kender stigningen på 10 år skal du være opmærksom på at n er antal tiårs perioder


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2013 af SpringE (Slettet)

Den angivne vækstrate er årlig, så n er antal år.


Svar #4
23. november 2013 af anne147b (Slettet)

#3 Arh ja så langt er jeg med.

#1 Tusind tak for det, tror jeg skal lære at stole på min fornuft, for tanken med at sige n = log(18,98/15,98)/log(1,0213/1,0054) havde strejfet mig, men så tænkte jeg nej, det er sikkert forkert ifølge regneregler, det kan man ikke. Men så var det faktisk rigtigt nok. Tak!! :D
 

Hej Anne,

Du har to ligninger og to ubekendte variable.

Kapitalfremskrivninger hvor du ved at K og n er ens:

NY: K = 18,98*(1 + 0,0054)n

FL: K = 15,98*(1+0,0213)n

Ligningerne sættes lig hinanden:

18,98*(1 + 0,0054)= 15,98*(1+0,0213)n

Brug logaritme-regneregler:

log(18,98)+n*log(1,0054) = log(15,98)+n*log(1,0213) ⇔ n = log(18,98/15,98)/log(1,0213/1,0054) = 10,9648


 

Den angivne vækstrate er årlig, så n er antal år.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2013 af mathon


Skriv et svar til: Haster!! Kapitalfremskrivning hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.