Matematik

Differenskvotienten

24. november 2013 af AHB96 (Slettet)

Nogle der ved dette?

Hvad er differenskvotienten, og hvorfor har den dette navn (Hvad betyder differens og kvotient?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af mathon

           I folkeskolen lærte du, at resultatet af
           en subtraktion kaldes differens
og at
           resultatet af
           en division kaldes kvotient

hvorfor resultatet af en division af to differenser
kaldes en differenskvotient:

Benyttet i forbindelse med en ret linje
har du
                      Δy       y2 - y1
              a = ------ = ----------
                      Δx       x2 - x1
 


Svar #2
24. november 2013 af AHB96 (Slettet)

Hvad mener du med hvorfor resultatet af en division af to differenser kaldes en differenskvotient?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2013 af mathon

…differenskvotienten er kvotienten mellem to differenser.


Svar #4
24. november 2013 af AHB96 (Slettet)

Okay tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2013 af mathon

 for
                               Δy       y - yo
              limes a = ------ = ---------- = f '(xo)           som kaldes differentialkvotienten
              x→xo          Δx       x - xo

       når x → xo  går P(x,y) mod Po(xo,yo) dvs P → røringspunktet Po
og
       sekanten → tangenten i Po.
              


Skriv et svar til: Differenskvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.