Matematik

En ligning ...

24. november 2013 af Hexaemeron (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Kan jeg få en forklaring på, hvordan man vil løse en ligning af denne type? Helst med forklaringer til de forskellige skridt i udregningsprocessen!

2x^2 -x = 0

Jeg kan med mit CAS-værktøj få resultaterne x = 0 og x = -1/2 

Hvordan kommer man med hovedregning frem til det sidste resultat??

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Faktoriser venstresiden og benyt nulreglen.

2x2 -x = 0 , 

x·(2x - 1) = 0 , 

2·x·(x - (1/2)) = 0 .

Heraf aflæser man den korrekte løsning

x = 0 eller x = 1/2 .


Skriv et svar til: En ligning ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.