Matematik

Find max og min

25. november 2013 af Ibo199 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder:

Find the maximum value of f(x,y)=xy-x3y2  over the square 0 <_x<_1,0<_y<_1.

<_ betyder ''må enten være''

Jeg startede med at finde gradienten:

df/dx=1i

df/dy=(2y-3)*j

gradienten er derfor gradienten=1i+(2y-3)j =0

x og y får jeg til

x=1

y= 1,5

er lidt usikker på om jeg har lavet differentieringen korrekt, er der nogen der kan give lidt respons vil det være perfekt.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1411957

Man skal finde mulige stationære punkter i det indre af kvadratet, og dernæst skal man undersøge funktionen på kvadratets rand.


Skriv et svar til: Find max og min

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.