Matematik

Differentialregning- tangenten

25. november 2013 af nico899 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogle der kan løse denne ligning? 

du har givet følgene: 

f(x)= x - 1/x

Du skal nu bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i det punkt, hvis x-kordinaten har værdien 0,5 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen og indsæt i tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 0,5 .


Svar #2
26. november 2013 af nico899 (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at give ved at indsætte mine bekendte .. 

Y= 5x-4 

Som der står i facit desværre .. :)

Vedhæftet fil:matematik 364.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Du har differentieret funktionen f(x) = x - x-1 forkert, og dermed også beregnet f'(0.5) forkert.

Man har for f(x) = x - x-1, at f'(x) = 1 + x-2

Dermed beregnes

f'(x0) = f'(0.5) = 1 + 0.5-2 = 5

og

f(x0) = f(0.5) = 0.5 - 0.5-1 = -1.5

som indføres i

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvormed der haves

y = 5 · (x - 0.5) -1.5

y = 5x - 2.5 - 1.5

y = 5x - 4


Skriv et svar til: Differentialregning- tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.