Fysik
BØLGELÆNGDE
09. november 2005 af
Snemanden (Slettet)
Hejsa
Har en fysikopgave, som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til :)
Den lyder:
Lysudsendelsen fra en lysdiode skyldtes, at der udsendes fotoner i forbindelse med overgangen fra én energitilstand til en anden. Energiforskellen mellem de to energitilstande er 0,315 aJ. Lysdiodelampen er 10 W.
a) Bereg bølgelængden af det udsendte lys:
b) Hvilken farve har lyset?
Det ville være dejligt med et hint til disse opgaver. - På forhånd tak
Har en fysikopgave, som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til :)
Den lyder:
Lysudsendelsen fra en lysdiode skyldtes, at der udsendes fotoner i forbindelse med overgangen fra én energitilstand til en anden. Energiforskellen mellem de to energitilstande er 0,315 aJ. Lysdiodelampen er 10 W.
a) Bereg bølgelængden af det udsendte lys:
b) Hvilken farve har lyset?
Det ville være dejligt med et hint til disse opgaver. - På forhånd tak
Svar #2
10. november 2005 af fixer (Slettet)
Energiovergangen bevirker udsendelsen af en foton hvis energi, E_foton, netop er lig forskellen mellem de to energiniveauer involveret i overgangen.
Sammenhængen mellem en fotons energi og frekvensen, f, af den dertil knyttede stråling, er
E_foton = hf
hvor h er Planck's konstant. Frekvens og bølgelængde, lambda, er knyttet sammen ved relationen
v = f*lambda
hvor v er bølgens udbredelseshastighed (her lig c).
Med lambda beregnet kan der sammenlignes med spektret for synligt lys for at se hvilken farve denne bølgelængde svarer til.
Sammenhængen mellem en fotons energi og frekvensen, f, af den dertil knyttede stråling, er
E_foton = hf
hvor h er Planck's konstant. Frekvens og bølgelængde, lambda, er knyttet sammen ved relationen
v = f*lambda
hvor v er bølgens udbredelseshastighed (her lig c).
Med lambda beregnet kan der sammenlignes med spektret for synligt lys for at se hvilken farve denne bølgelængde svarer til.
Skriv et svar til: BØLGELÆNGDE
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
