Matematik

Løs ligningen...

26. november 2013 af rikk139a (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften :-)

Har lidt problemer med denne ligning, kan jeg få en ledetråd? 

2x2 – 9x – 5 = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af mathon

                      2x2 + (-9)x + (-5) = 0

      a = 2
      b = (-9)
      c = (-5)
 


Svar #2
26. november 2013 af rikk139a (Slettet)

Hmm, forstår ikke dit svar? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn først diskriminanten d . Hvis d ≥ 0 kan man så benytte rodformlen til at beregne rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2013 af exatb

Det du er blevet stillet overfor er en såkaldt andengradsligning. Den løses ved at indsætte værdierne a, b og c i formlen.

x = (-b±√d) /2*a

 Man skal nogle gange være lidt varsom med fortegnene, som vist under #1.

Diskriminanten d = b- 4*a*c

Hvis d er mindre end nul er der ingen løsninger, da man ikke kan uddrage kvadratroden af et negativt tal.


Svar #5
27. november 2013 af rikk139a (Slettet)

Mange tak! :-)


Skriv et svar til: Løs ligningen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.