Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x)=kvrodx i (4,f(4))

27. november 2013 af tusindsol (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle kloge mennesker der kan hjælpe? 

Har regnet at f´(x)=1/(2*kvrodx)

og vil mene at jeg først skal udregne

4= 1/(2*kvrodx) 

men har svært ved at isolere x og komme videre derfra?? :-)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af mathon

Skriv i din næste kommentar - uden at tænke på denne opgave - ligningen for en ret linje, som tangenten jo er.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2013 af mathon

Ligningen for en ret linje - som ikke er parallel med y-aksen - er

                          y = a·x + b

Her ved du, at tangenthældningen i røringspunktet R(xo,yo) er a = f '(xo)

dvs

                          y = f '(xo)·x + b

Envidere ved du, at røringspunktet R(xo,yo) er (4,f(4))
hvoraf
                          f(xo) = f '(xo)·xo + b

                          √(4) = (1/(2√(4))·4 + b

                          2 = (1/(2·2)·4 + b

                          2 = 1 + b

                          b = 1

Konklusion:
                    tangentligningen i røringspunktet (4,f(4))
                    har ligningen

                          y = (1/4)·x + 1


 



 


Svar #3
27. november 2013 af tusindsol (Slettet)

aaah ja, tak skal du have  


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x)=kvrodx i (4,f(4))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.