Fysik

Fald med luftmodstand

28. november 2013 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Når jeg undersøger det frie fald med luftmodstand, bør jeg så forvente

a) At luftmodstanden er proportional med hadtigheden:                        Fmod = k*v

eller

b) At luftmodstanden er proportional med kvadratet på hastigheden:      Fmod = k  * v 2

Den resulterende kraft på legemet er desuden givet ved

F = mg -  kv


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af peter lind

Der korrekte b) men hvis hastigheden ikke varierer ret megt bruger man nogle gang a) fordi den er lettere at regne med

I den sidste formel bruges a


Skriv et svar til: Fald med luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.