Matematik

Differentialregning

28. november 2013 af JohannaNi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :-) Jeg har fået en opgave der lyder sådan her:
"Af 500 m hegn skal der laves en rektangulær indhegning med en skillevæg. Figuren viser strukturen af indhegningen. 
Find det størst mulige areal af indhegningen, og hvad lændge og bredde skal være for at arealet er maksimalt."

Jeg har selv prøvet men ved ikke om det rigtigt: 

500 = 2*y + 3*x <--> 500 - 3x = 2y <--> y = 250 - 1,5x
Derefter indsætter man i areal:
A(x) = x*(250-1,5x) = 250x - 1,5x2
Derefter differentierer man:
A'(x) = 250 - 3x, A'(x) = 0, dvs. 250 - 3x = 0

x = ((250)/(3)) = 83,33 m og y = 166,66 m 
Amax?? = 166,66 * 83,33 = 13887,8


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden er korrekt, men y er ikke beregnet korrekt til sidst.

x = 250/3 , så y = 250 - (3/2)x = 250 - 250/2 = 125 .


Svar #2
28. november 2013 af JohannaNi (Slettet)

Nååe okay - super. Tak! :-)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.