Matematik

Plusse 3 brøker med ulig nævner

29. november 2013 af 20smallcigars (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej:

Hvordan plusser jeg 1/3+1/5+1/7 ? Hvad er fællesnævneren ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2013 af PeterValberg

skab en fællesnævner, forlæng brøkerne, sæt på fælles brøkstreg, læg sammen og forkort mest muligt :-)

som fællesnævner for 3,5,7 kan du bruge 3·5·7 = 105

1/3 + 1/5 + 1/7 = 35/105 + 21/105 + 15/105 = (35+21+15)/105 = .......

se eventuelt denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
29. november 2013 af 20smallcigars (Slettet)

Tak for svaret ..så det bliver 71/105


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2013 af PeterValberg

#2 Ja.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Plusse 3 brøker med ulig nævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.