Matematik

Ligning, gang parenteser med hinanden

29. november 2013 af Racetraceren (Slettet)

Hej.

Jeg har fået den her ligning for.
Jeg kan dog ikke finde rundt i de mange tal, og er bogstaveligt talt, faret vild i alle de tal, parenteser og x'er. og andre fornurlige ting der er i en ligning.

Her er den:

(3x+5)*(3x-5) = =82

Håber meget i kan hjælpe mig.
Rasmus Hoergreen
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2013 af 123434 (Slettet)

(a+b)(a-b)=a*a-b*b

(3x+5)(3x-5)=3x*3x-5*5=9x-25

9x-25=64

9x=89

x=8 8/9


Svar #2
29. november 2013 af Racetraceren (Slettet)

Jeg kan godt se hvad du vil, men jeg tror ikke man kan gange parenteserne med hinanden. 
Da parenteser er nr. et på regneregler.
Ud over det kan jeg heller se hvor du får 64 fra, i din udregning.
Og når jeg regner den i gennem med svaret 8,88888889, går det ikke op for mig.
Ellers mange tak for budet.;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2013 af PeterValberg

#1  det er:   9x2 - 25 = 64 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
29. november 2013 af Racetraceren (Slettet)

Jeg kan stadig ikke se hvor i får 64 fra. 
Og jeg kan stadig ikke finde ud af hvad x er, er der måske en der kan skærer det ud i pap for mig?
Ellers tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du bør holde dig til en enkelt tråd om samme emne. Den detaillerede gennemgang findes i den nye tråd, du har oprettet.


Skriv et svar til: Ligning, gang parenteser med hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.