Matematik

Bestemmelse af areal (integralregning)

01. december 2013 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. Jeg skal lave en opgave, hvori jeg skal finde et areal.

"Funktionen f(x) = -x^2 +3x + 5 afgrænser sammen med koordinatakserne en punktmængde i 1.kvadrant, som har et areal. Bestem dette areal.

Jeg er med på at jeg skal integrere den, men jeg ved ikke hvilke nogle integrationsgrænser der er tale om. Er der nogle der kan se det? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af ChemistryIsKey

Når der skrives koordinatakserne, så ved du, at x = 0 altid er den nedre grænse, når du arbejder i første kvadrant. Herefter skal du finde ud af hvor funktionen skærer 1.-aksen for x > 0 og det vil så være din øvre grænse :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2013 af mathon

     I første omgang er integrationsgrænserne parabelskæringerne med x-aksen (y = 0)
     dvs.
                 løsningerne til     -x2 + 3x + 5 = 0

     I anden omgang begrænset til intervallet x ∈ [0;den positive rod]


Svar #3
01. december 2013 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Mange tak :) Så er jeg med. 


Skriv et svar til: Bestemmelse af areal (integralregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.