Matematik

Forklaring af hældningstal i opgave

01. december 2013 af powpow (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Hvad er det et hældningstallet helt præcist forklarer i denne opgave?

y = 312x + 1057

Jeg har en graf, hvor x værdierne er løbehastigheden i km/t og y værdierne er energiomsætningen i kJ.

Her er punkterne:

10,2010

12,2750

14,3340

16,3960

18,4530

Det eneste jeg skal er at forklare hvilken betydningen det er a (hældningstallet) har.

Forsat god dag!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af PeterValberg

Er der tale om to forskellige opgaver her ?

for de angivne punkter ligger ikke på grafen for y=312x+1057

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2013 af LeonhardEuler

#1

Nu har #0 ikke angivet nogle punkter. Men hvis det er enkelte y-værdier så passer det jo.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

hældningskoefficienten a fortæller at hver gang hastigheden stiger med 1km/h så stiger energiomsætningen med 312kJ


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2013 af Mallingg (Slettet)

Kort fortalt så kan det forklares således:

linjen y stiger med a enheder hvergang x er 1 enhed(er).

Bare lige for at hjælpe så meget jeg kan :)


Svar #5
01. december 2013 af powpow (Slettet)

Tak for hjælpen :-) 

Og en fejl fra min side af

Y = 312x - 1057

Kom vist til at skrive + 1057


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2013 af Mallingg (Slettet)

og skære i b


Skriv et svar til: Forklaring af hældningstal i opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.