Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen

01. december 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Kan SLET ikke finde ud af det her...

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x)=x^0,5 i punktet (4, f(4)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

           y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 4. Beregn derfor f(4) og f '(4) og indsæt i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2013 af 123434 (Slettet)

Hvordan differentieres x^0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

(xn)' = n·xn-1

med n = 1/2 .


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.