Matematik
hjælp til bestemmelse af areal (ti-89)
Hej hvordan bestmmer jeg det samlede areal af de to områder der afgrænses af de to funktioners grafer?
Funktionerne hedder f(x)=x^3-3x+1 og g(x)=x+1
Jeg vil gerne vide hvordan man gør det på min lommeregner, har TI-89.
På forhånd tak
Svar #1
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
Find grænserne ved at løse ligningen f(x) = g(x) . Beregn derefter arealet ved
A = a∫b |f(x) - g(x)| dx
Svar #2
01. december 2013 af k31l23l07 (Slettet)
det har jeg og de er x=0 og x= 2
og ved godt det er den formel jeg skal bruge. Men hvordan taster jeg det ind på min lommeregner???
Svar #3
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ligningen f(x) = g(x) har 3 løsninger. Du skal finde dem alle.
Svar #5
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Ja. Så er
A = -2∫2 |f(x) - g(x)| dx = -2∫0 (f(x) - g(x)) dx + 0∫2 (g(x) - f(x)) dx
= 2 · 0∫2 (4x - x3) dx
idet g(x) - f(x) er en ulige funktion.
Svar #6
01. december 2013 af k31l23l07 (Slettet)
Tusind tak, men ved du hvordan man taster det ind på lommeregneren?
Svar #7
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#6
Nej. Opgaven er så simpel, at det ikke er nødvendigt at bruge lommeregner.
Svar #9
02. december 2013 af mathon
på TI-89
Hvis man - i sin urutinerede usikkerhed - vil lære sin lommeregners muligheder bedre at kende, er det netop på en simpel opgave - hvis resultat man forlods har beregnet sig til uden hjælpemidler - at man med fordel kan efterprøve lommeregnerens syntaks og overbevise sig selv om dens funktion, hvilket rækker fremad på sigt:
Først definerer du funktionerne f(x) og g(x)
Define f(x)=x^3-3x+1
Define g(x)=x+1
for at finde integrationsgrænserne har du brug for grafernes skæringspunkter, som findes
af
solve(f(x)=g(x),x) som giver
x = -2 or x = 0 or x = 2
Det samlede areal A af de to områder:
her er det nødvendigt at vide:
for x ∈ [-2;0] er f(x) - g(x) ≥ 0
for x ∈ [0;2] er f(x) - g(x) ≤ 0
hvorfor
A = -2∫0(f(x)-g(x))dx + 0∫2(g(x)-f(x))dx
som indtastes
∫(f(x)-g(x),x,-2,0) + ∫(g(x)-f(x),x,0,2) bemærk forskellen på et fortegns-minus og et regnetegns-minus
Skriv et svar til: hjælp til bestemmelse af areal (ti-89)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
