Matematik
pareto fordelingen
Jeg sidder med et eksempel, og der er en ting jeg gerne ville spørger om:
Funktionen p(x)=αx-(α+1) for x>1, hvor α>0, er en sandsynlighedstæthed på [1,∞) (check dette). Dette er ikke det fulde spørgsmål, men mit spørgsmål er hvordan man checke den påstand bogen kommer med?
Svar #1
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
Der skal gælde
1∫∞ p(x) dx = 1 , og p(x) ≥ 0 for x ∈ [1,∞[ .
Vis, at det er tilfældet her.
Svar #2
05. december 2013 af nursim (Slettet)
okay så jeg skal vise at det er en sandsynlighedstæthed ved at integrere det og det skal så give 1.
men hvordan viser du p(x)≥0 for x∈ [1,∞[ ?
Svar #3
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
At p(x) ≥ 0 følger jo af, at α > 0 og x ≥ 1 .
p(x) = αx-(α+1) = α/x(α+1)
Svar #4
06. december 2013 af nursim (Slettet)
hmm ja okay så det at jeg har givet at α>0 og x≥1, så ved jeg p(x)≥0 .
Hvorfor skriver du denne ligning op, p(x)=αx-(α+1)=α/x(α+1) ? hvad prøver du at sige her .
Svar #5
06. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Det var for at gøre det mere klart, at alle de indgående størrelser i p(x) er positive.
Skriv et svar til: pareto fordelingen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
