Matematik

Isoler y i Ln(y)=kx+b

05. december 2013 af julenise (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan se at resultatet bliver y=e^kx+b.

Hvilken regneregl er gælende  ? 

hvordan isoleres den ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

regnerelgen er den at Ln og den naturlige eksponentialfunktion e er hinandens inverse (=modsatte) funktioner.

 Når du så har ligningen Ln(y)=kx+b kan du tage e^ på begge sider, så du får

eln(y)=ekx+b

som sagt er e og ln hinandens "modsætninger", så de går ud med hinanden. Tilbage står y=ekx+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2013 af PeterValberg

ln(y) = kx + b

eln(y) = ekx + b

y =  ekx + b

du har en regneregel, der siger:   eln(a) = a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af PeterValberg

y =  ekx + b kan yderligere omskrives:

y =  ekx + b = ekx·eb = eb·(ek)x

idet både eb og ek er et tal, så har du med en eksponentiel funktion at gøre :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
06. december 2013 af julenise (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Isoler y i Ln(y)=kx+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.