Matematik

vinkel mellem 2linier

10. november 2005 af mobz (Slettet)
Jeg har 2 linier, som jeg skal finde en vinkel imellem

a: y=6x-12
b: y=-2x-2


Hvordan finder jeg en vinkel imellem de 2 linier?

Svar #1
10. november 2005 af mobz (Slettet)

slet ingen der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Vink: bestem vinklen fra førsteaksen og op til linjen a. Gør tilsvarende for linjen b.

Med en passende grafskitse burde det ikke volde dig besvær at bedømme, hvordan man dernæst bestemmer en af vinklerne mellem omtalte linjer.

//Epsilon

Svar #3
11. november 2005 af mobz (Slettet)

Altså jeg tager tan-1(6)

og så tager jeg tan-1(2) + 90 * -1


og så trækker jeg dem fra hinanden?

Svar #4
11. november 2005 af mobz (Slettet)

Fatter altså ikke hvordan man skal gøre... for jeg får det til 26grader og det se ikke ud til at være nok, i forhold til grafregneren....

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
Det første er korrekt; dette giver vinklen fra førsteaksen og op til linjen a.

Men det sidste er galt; en linje med hældning 2 er ikke vinkelret på en linje med hældning -2, så du kan ikke blot trække 90° fra.

Til gengæld danner to linjer med numerisk samme hældning den samme vinkel med førsteaksen. Vi behøver da blot at huske, at tan^(-1) til hældningen returnerer vinklen fra førsteaksen til linjen (regnet med fortegn). Det må altså gælde, at

tan^(-1)(-2) = -tan^(-1)(2)

giver vinklen fra førsteaksen til linjen b.

Fortsæt nu.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2005 af sontas (Slettet)

Tjah altså vinklen skal være ca 17grader den findes ved at andevende at tan^-1(a) = vinklen mellem linje, og x-aksen. a1 = tan^-1(2) =63,4349
tan^-1(6) = 80,5377 .... men læg her mærke til, at den søgte vinkel er
a2 = 180-80,5377 = 99,4623

a1 + a2 + a3 (vinkel mellem linjerne) = 180 grader dvs 99,4623+ 63,4349+ a3 = 180 <=> a3 = 17,1028

Svar #7
11. november 2005 af mobz (Slettet)

Hvad så med:

-(tan^(-1)(2)+tan^(-1)(6)) +180 = 36grader


Er det, det rigtige?

Svar #8
11. november 2005 af mobz (Slettet)

Det ligner bare ikke at den kun er 17grader på grafregneren... er det rigtig Epsilon?

Svar #9
11. november 2005 af mobz (Slettet)

er det ikke rigtigt med de 36grader``?

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#9:
Jo. Vinklerne u og v mellem de to linjer er henholdsvis

u = arctan(6) - arctan(-2) ~ 144°

v = 180° - u ~ 36°.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2005 af sontas (Slettet)

#6, når er fordi jeg har regnet med
a = 6 og a = 2 (som også fremgår af udregninger) pga træthed. G'nat

Svar #12
11. november 2005 af mobz (Slettet)

Tak for hjælpen.. det var godt at det gav de 36° :P nemlig det jeg afleverede det som :D

Skriv et svar til: vinkel mellem 2linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.