Matematik

Kanter

05. december 2013 af ArianaG (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvor stor er vinkelsummen i en femkant?

hvor store er vinklerne i en regulær femkant?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af ASaad

Altså en trekant er 180o  ... og en firkant er 360o ...

du skal bare ligge 180o  til for vær gang du ligger en ekstra kant på...

håber det var hjælp nok


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2013 af 123434 (Slettet)

180*(n-2)

n=antallet af vinkler


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vinkelsummen i en regulær n-kant er

Vn = 180º·(n-2) .

Hver af vinklerne i n-kanten har da størrelsen

θn = 180º·(n-2)/n


Skriv et svar til: Kanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.